E.M.C.I. NBMS Hiswamakelaar Stichting VRT - Verenigd register van taxateurs

DOEVE MAKELAARS EN TAXATEURS JACHTEN EN SCHEPEN ANNO 1972

 

U wilt uw schip verkopen, liggend op uw eigen ligplaats.

 

Doeve Makelaars en Taxateurs Jachten & Schepen heeft een kantoor in Vlaardingen en bewerkt van daaruit de nationale en internationale markten. Wij verkopen elk jaar meer dan 50% van onze omzet aan buitenlandse kopers en dat percentage stijgt per jaar. Wij hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in deelname aan buitenlandse websites en contacten met collegas in het buitenland.
 

Wie zijn wij

Hiswa bemiddelingsvoorwaarden

Bezichtiging

Buitenland

Provisie

No cure No pay


De schepen die wij in verkoop hebben, liggen over het algemeen op de ligplaats van de eigenaar. Wilt u een ligplaats in een verkoophaven dan kunnen wij daar, over het algemeen, ook voor zorgdragen.

Wie zijn wij

Doeve Makelaars en Taxateurs is geen Makelaar van de grote getallen, wij zijn jaarlijks betrokken bij zon 130 tot 150 transacties. Wij zijn al vanaf 1972 actief als Makelaars en Taxateurs.

Doeve Makelaars en Taxateurs is ook geen weekendmakelaar die naast een website en een PC in een zijkamertje thuis, ook nog een job heeft en die voor een paar honderd Euro zijn/haar diensten aanbiedt, boten met een standaard verhaaltje op het Internet zet en verder rustig afwacht of er gereageerd wordt en ook verder geen kwalificaties heeft.

Doeve Makelaars en Taxateurs heeft alle kwalificaties, een groot marktinzicht, uiteraard ook internationaal en een in een kleine 40 jaar opgebouwde relatiekring, verder een duidelijke goed werkende website, zelfs in 4 talen. Het websiteadres wordt door middel van advertenties in verschillende watersportbladen in binnen- en buitenland ondersteund.

Hiswa bemiddelingsvoorwaarden

Doeve Makelaars en Taxateurs werkt t.o.v. opdrachtgevers (verkopers) conform de Hiswa bemiddelingsvoorwaarden, dit geeft de zekerheid dat als u schade zou ondervinden door onze werkwijze, u dat geschil op een eenvoudige en goedkope manier kunt voorleggen aan de Geschillencommissie Watersport in Den Haag met een achterliggende financiële garantie van de Hiswa vereniging als uw claim als terecht wordt beoordeeld.

Bezichtiging

U kiest voor Doeve Makelaars en Taxateurs? Dan maken we eerst een afspraak voor een vrijblijvende bezichtiging van uw schip en u krijgt van ons te horen of wij mogelijkheden zien voor uw schip en wij koppelen daaraan direct een advies vraagprijs. Het kan ook zijn dat we geen mogelijkheden zien en dan zijn er voor u ook geen kosten aan ons bezoek verbonden. Indien we wel mogelijkheden zien en u moet er eerst over nadenken, dan is dat voor ons ook geen punt. Wel maken we dan alvast een fotoreportage en nemen alle gegevens op van uw schip. Als u dan later besluit om met ons in zee te gaan, dan hebben we alle gegevens paraat om uw schip uit te werken en in de markt te plaatsen.

Buitenland

Uw schip ligt in het buitenland? Geen probleem voor zover uw schip ligt op het EU vasteland in een straal van zeg ca 1.000 km vanaf Rotterdam, in bepaalde gevallen gaan we ook in de UK kijken.

Provisie

Onze provisie is gebaseerd op de internationale markt en informeren u daar graag over. Trouwens, een goede makelaar kan niet werken voor een fooi. Een goede makelaar realiseert vaak een goede prijs omdat aspirant kopers, en zeker als het buitenlandse klanten betreft, geen behoefte hebben om een schip of particulier of via zomaar iemand aan te kopen. Wij zijn bij machte om aan kopers ook zekerheden te verstrekken, o.a. door het hebben van een Stichting Beheer Derden Gelden, het hebben van een uitstekende beroepsaansprakelijkheidsverzekering en een directe lijn met de computer van het Schepenregister van het Kadaster om de status quo van te boek gestelde schepen vast te stellen.

No cure No pay

Voordat wij uw schip inspecteren zullen wij u informeren over onze provisie, in alle gevallen is het NO CURE NO PAY mits onverkocht in de afgesproken termijn. Looptijd van de overeenkomst is 9 maanden, met steeds een automatische verlenging van 3 maanden. Opzegtermijn is ook 3 maanden.
 

DOEVE MAKELAARS EN TAXATEURS, EEN ZAAK VAN VAKMANSCHAP EN BETROUWBAARHEID!!