E.M.C.I. NBMS Hiswamakelaar Stichting VRT - Verenigd register van taxateurs

DOEVE MAKELAARS EN TAXATEURS JACHTEN EN SCHEPEN ANNO 1972

 

Vakmanschap en Betrouwbaarheid

 

Doeve Makelaars en Taxateurs is een Jachtmakelaar die nationaal en internationaal werkt, o.a. door plaatsing van ons complete aanbod van schepen op diverse nationale en internationale websites, het regelmatig plaatsen van advertenties in een aantal nationale en internationale watersportbladen en uitwisseling van te koop zijnde schepen met een heel aantal buitenlandse collega makelaars.
 

Doeve Makelaars en Taxateurs is specialist op het terrein van

Vakmanschap

Betrouwbaarheid


Doeve Makelaars en Taxateurs is specialist op het terrein van:

 

Watersportconsulenten:

  • Algemene watersportadviezen
  • Aankoopadviezen (neem uw eigen makelaar mee)
  • Begeleiding bij het regelen van schades.

U kunt ons altijd benaderen met vragen over een van deze of andere items, zowel telefonisch als per email. Informatie bij Doeve Makelaars en Taxateurs is altijd gratis, wij informeren u graag.
 

Vakmanschap

De firma is in 1972 opgericht door Sander Doeve onder de naam "Scheepskoopers Jachtmakelaardij", begonnen in Vlaardingen. In 1977 in Lelystad een jachtwerf met verkoophaven aangekocht en van daaruit gewerkt tot aan de verkoop van de locatie in 1991. In 1988 een 2e vestiging gestart met verkoophaven in Hellevoetsluis en deze vestiging is verkocht in 1996. Direct herstart in Vlaardingen met een kantoor zonder verkooplocatie onder de naam Sander Doeve Jachtmakelaardij. Deze naam is in 2009 veranderd in Doeve Makelaars en Taxateurs Jachten en Schepen. In 2001 is Jitse Doeve ingetreden in de firma en heeft voordien een aantal jaren gevaren, Kustvaart en Rijn- en Binnenvaart.
 

De firmanten zijn:

  • Sander Doeve, beëdigd (Arrondissementsrechtbank) en EMCI gecertificeerd Makelaar en Taxateur jachten en schepen en Register Taxateur pleziervaartuigen.
  • Jitse Doeve, EMCI gecertificeerd Makelaar en Taxateur jachten en schepen en Register Taxateur VRT pleziervaartuigen & (Zeil)charterschepen / voormalige beroepsvaart. Tevens is hij volledig gecertificeerd kapitein voor de Rijn- en Binnenvaart.
 

EMCI certificering:

Een EMCI gecertificeerd Makelaar en Taxateur staat voor vakmanschap en betrouwbaarheid. Hij/zij is voor certificering uitgebreid getoetst op parate kennis, inzicht in de gehele materie en onderzocht op onkreukbaarheid (zakelijk verleden) en moet ieder jaar bewijzen aangaande permanente bijscholing aanleveren. Tevens is hij/zij vrijwillig deelnemer in het EMCI klacht- en tuchtrecht, waardoor bij fout handelen de certificering ontnomen kan worden. EMCI staat voor European Maritime Certification Institute (www.emci.nl), een "Lloyds Register" erkend onafhankelijk certificeringinstituut.
 

Betrouwbaarheid

Doeve Makelaars en Taxateurs is HISWA QUALIFIED Yacht- & Ship Broker en werkt volgens de Hiswa bemiddelingsvoorwaarden welke zijn opgesteld in goed overleg met de ANWB Consumentenbelangen, de Consumentenbond en Consumentencontact en welke zijn geaccepteerd door de SER (Sociaal Economische Raad) afdeling Consumenten-belangen. Vanuit het Hiswa lidmaatschap is het voor klanten mogelijk om in geval van geschillen met de Hiswa makelaar gebruik te maken van de Geschillencommissie Watersport in Den Haag.

Voor het ontvangen van gelden van derden en deze tijdelijk beheren heeft Doeve Makelaars en Taxateurs de beschikking over een Stichting Beheer Derden Gelden, welke juridisch geheel los staat van de makelaars firma, derhalve veilig voor kopers en verkopers!

Doeve Makelaars en Taxateurs is als bedrijf lid van de Hiswa vereniging (www.hiswa.nl) en is actief participant van de website www.NLYachts.com en de partners zijn op persoonlijke titel lid van de Nederlandse Bond van Makelaars in Schepen www.nbms.nl.